Q-Tec
Nederlands

Revalidatie en zorg

Ook op het gebied van revalidatie en zorg hebben wij de nodige producten ontwikkeld. Enkele voorbeelden vindt u hieronder:

 • Fysio Assist

  Q-Tec heeft voor een belangrijke aanbieder van computergestuurde revalidatie therapieën, een “Lineair Fysio Assist” ontwikkeld. Dit orthopedische apparaat mobiliseert de knie passief met als doel beperkingen van de Range of Motion (ROM) te voorkomen. Het toestel is speciaal ontworpen voor de fysio-/ kinesitherapeut. Via diverse instelbare programma’s wordt de knie automatisch en onder ideale omstandigheden gerevalideerd. De therapeut kan hierdoor meerdere patiënten tegelijk behandelen en de sterke constructie en het lichte gewicht (11,5 kg) maken de Lineair Fysio Assist bovendien heel geschikt voor huisbezoeken.                              
   

                           

   


   

 • Ortho Assists
  Naast de “Fysio Assist” heeft Q-Tec ook een viertal andere orthopedisch apparaten ontwikkeld t.b.v. de knie, enkel, pols en rug onder de naam “Ortho Assist”. Ook deze apparaten hebben als doel verstijfde gewrichten van een patiënt door een aantal instelbare programma’s weer snel te revalideren en te mobiliseren. Terwijl de ene patiënt de "Ortho Assist" gebruikt, kan de therapeut een andere patiënt behandelen. Dat bespaart hem/haar heel wat kostbare tijd. Dankzij de optimale fixatie en computergestuurde technologie wordt een anatomisch correcte beweging verzekerd.  Ortho-assist      
 • Bladomslagapparaat - Turny
  Turny             Ontworpen voor Brangs-Heinrich GmbH. Dit hulpmiddel voor mensen die niet in staat zijn zelf de bladzijden van een boek om te slaan, is sinds 1990 in productie en is wereldwijd succesvol gedistribueerd door Brangs-Heinrich GmbH. Sinds januari 2013 wordt dit product gedistribueerd door myTurny.
 • Zorgstoelen

  Q-Tec heeft voor een aantal opdrachtgevers elektro-mechanisch verstelbare onderstellen voor diverse soorten zorgstoelen ontwikkeld en geoptimaliseerd. Innovatie, hoge eisen ten aanzien van functionaliteit en uitvoering (compacte hef en kantelmechanismen) speelden hierbij een belangrijke rol. Daarnaast heeft Q-Tec ook totaalstoelen ontwikkeld. Voor meer informatie over deze totaalstoelen kunt een kijkje nemen bij onze medische realisaties.

 • Verstelsysteem - Kitchen Jack
  Q-Tec heeft in samenwerking met Rotero een universeel toepasbaar hefsysteem ontwikkeld. Dit hefsysteem, bestaande uit maximaal 6 hefunits wordt bijvoorbeeld toegepast op keukens, in zorgcentra of in een thuisomgeving waar een in hoogte verstelbaar werkblad of kasthoogte gewenst is.              Kitchen Jack 
 • Easy-Go blindenstok
  Easy-Go                                     Als een vleermuis tast deze stok voor blinden en slechtzienden de omgeving af. Nadert de gebruiker een object, dan laat de Easy-Go dat weten door een tastpunt op het handvat te laten draaien. Zo voelt men wanneer er voor hem of haar een obstakel opdoemt. De Easy-Go blindenstok is een eigen ontwerp van Q-Tec.   
 • RCPM
     RCPM                 Voor Vandeursen bedden heeft Q-Tec het RCPM systeem ontwikkeld. RCPM staat voor Rotary Continuous Passive Motion. Tijdens het slapen creëert het bedsysteem een wiegende beweging van het bekken en lage rug. Deze beweging draagt bij aan het herstel van de tussenwervelschijven en stimuleert "zachte" weefsels zoals de spieren en de huid. Het systeem werkt met een luchtverplaatsend compressormechanisme. De lucht wordt verplaatst van het ene luchtreservoir onder de matras naar de andere. Hierdoor ontstaat de langzaam wiegende beweging.                              

Q-Tec bv  |  Oostergracht 40  |  3763 LZ Soest
+31 (0)35 543 04 04  |  info@q-tec.nl

KvK: 65552830  |  BTW: NL856159165B01

© 2024 | Dolphiq Internet
Q-Tec bv is onderdeel van Rotero Holding