Q-Tec
Nederlands

Laboratoriumapparatuur

Naast ontwikkelingen op het medische vlak en op het gebied van revalidatie, hebben wij ook binnen de laboratoriumsector een aantal interessante apparaten ontworpen: 

 • Linoviewâ„¢ miniSPECT
  Linoview                      In opdracht van Linoview Systems B.V. en in nauwe samenwerking met Dr. S. Walrand van de Universiteit van Leuven, zijn prototypes gebouwd van de Linoview™ miniSPECT camera. Deze miniSPECT camera is een beeldvormend apparaat dat op moleculair niveau in een korte tijdspanne 3D in-vivo beelden met een uitzonderlijk hoge resolutie oplevert. Het apparaat wordt onder andere toegepast bij farmacologische studies bij dieren en verwacht wordt, dat het tot
  een aanzienlijke vermindering van het aantal proefdieren bij dit soort onderzoeken zal leiden. Q-Tec verzorgt alle mechatronische aspecten en de behuizing van deze camera. Uiterst nauwkeurige positionering en uiterst hoge stabiliteit waren belangrijke eisen aan de mechatronica en een voorwaarde voor het behalen van de zeer hoge resolutie van de beelden. Regelmatige evaluatie en afstemming met de opdrachtgever hebben tot een effectief en efficiënt ontwikkelproces geleid. 
 • Doseerpomp
  Injectiespuit             In opdracht van Rotero Belgium bvba (onderdeel van Rotero Holding) is een injectiepomp ontwikkeld die via elektronische sturing van een stappenmotor kleine, nauwkeurig gedoseerde hoeveelheden vloeistof doseert.    
 • Sampler
  Ontworpen en ontwikkeld voor Euroglass Instruments (voorheen Thermo Euroglas), Delft. De sampler injecteert volgens een geautomatiseerd proces monsters uit flesjes in een analyzer. Er zijn uiteindelijk vijf verschillende processen in één apparaat geïntegreerd.
                  

  Sampler

 • Fotofinishing apparatuur

  Diverse apparatuur is ontworpen en ontwikkeld voor de firma TechnoTape - actief in de foto-industrie. Het betreft fotofinishing apparatuur, filmcheckers, fotocontroletafels, omspoelinrichtingen etc. Op de afbeelding staat een omwikkelmachine; een maatwerk hulpmiddel om op hoge snelheid en met inachtneming van het kwetsbare materiaal klosjes van 100 m tape van 6 mm zigzag te wikkelen tot klossen van 5.000 m van 6 cm breed.

   

                                

  Fotofinishing

Q-Tec bv  |  Oostergracht 40  |  3763 LZ Soest
+31 (0)35 543 04 04  |  info@q-tec.nl

KvK: 65552830  |  BTW: NL856159165B01

© 2024 | Dolphiq Internet
Q-Tec bv is onderdeel van Rotero Holding