Q-Tec
Nederlands

Publicatie: mobiele operatietafels zijn ideaal voor chirurg, patiënt en verpleegkundige

iMoc Baroc - mobiele operatietafelOnlangs zijn bij Vitalys, kliniek tegen overgewicht, vijf iMoc Baroc operatietafels in gebruik genomen. De Baroc is een mobiele operatiestoel/ tafel die is ontwikkeld voor bariatrische en algemene chirurgie, gynaecologie, urologie en robot chirurgie en is bijzonder geschikt voor zeer zware patienten. Q-Tec is binnen dit project verantwoordelijk voor ontwikkeling en assemblage.

Vitalys heeft een artikel gepubliceerd over de vele voordelen die de iMoc Baroc met zich meebrengt.

Onderstaand vindt u een voorproefje van het artikel. De gehele publicatie kunt u hier lezen. 

------------

Nieuwe mobiele operatietafels van DOCKX zijn ideaal voor chirurg, patiënt en verpleegkundige

Vitalys ontwikkelde samen met DOCKX Medical bv een aangepaste operatietafel speciaal voor patiënten met obesitas. Sinds kort beschikt Vitalys, als eerste kliniek in Nederland, over vijf van deze tafels. De iMoc Baroc biedt voordelen voor zowel patiënten als de chirurg als het operatiepersoneel. De tafel geeft onder andere een betere lighouding, is makkelijker te verplaatsen en geeft het operatieteam meer bewegingsvrijheid rond de tafel.

De operatietafel kan een patiënt met een gewicht tot 350 kilo dragen en kan in zowel een liggende als zittende positie worden gebracht. De operatietafels staan op de verpleegafdeling Bariatrie van Rijnstate Arnhem, waar de patiënten worden opgenomen voor een maagverkleinende operatie.

Mobiel naar de operatiekamer

“Voor de operatie stapt de patiënt zelf op de stoel en dan kan een verpleegkundige de patiënt zonder hulp van andere collega’s naar de operatiekamer rijden”, vertelt verpleegkundige Renate Jolink. “Eerst hadden we daarvoor patiëntenvervoer nodig, die kwamen met een beddensleper. De stoelen rijden prettig, je kunt hem zelfs met twee vingers vooruitrijden, en zo kan ik de patiënt ook alleen ophalen van de OK. Dat gaat sneller en efficiënter, want je bent minder afhankelijk van andere mensen. Door een elektrisch aangedreven vijfde wiel aan het bed is dit niet belastend voor de verpleegkundige

Voor meer informatie over Baroc of over één van onze andere diensten, verzoeken wij u vriendelijk contact met ons op te nemen. 


Meer nieuws

Q-Tec bv  |  Oostergracht 40  |  3763 LZ Soest
+31 (0)35 543 04 04  |  info@q-tec.nl

KvK: 65552830  |  BTW: NL856159165B01

© 2021 | Dolphiq Internet
Q-Tec bv is onderdeel van Rotero Holding